Spe(e)l tips voor op je werk

Spe(e)l tips voor op je werk

Ooit geprobeerd een toiletrol uit te rollen vanaf de vijfde verdieping, zodat een collega op de tweede verdieping een boodschap kan lezen die je op het onderste velletje hebt geschreven?

Ik heb dit een keer uitgeprobeerd en wat was het resultaat? Ten eerste een boom vol met toiletpapier, gezien er een windvlaag kwam. Ten tweede, en dit is veel belangrijker, heel veel lol met collega’s.

Ik ben van nature een ondernemer, een corporate baan past niet echt bij me. En toch kijk ik met plezier terug op de corporate jobs die ik heb gehad. Door speels te zijn had ik de grootste lol met collega’s en vooral mijn kantoorgenoten, elke (werk)dag opnieuw.

Intussen is het de normaalste zaak van de wereld om gekke sokken naar je werk te dragen. Vijftien jaar geleden ging ik met 2 verschillende sokken naar mijn werk en speels dat ik me voelde!

Tijdens een latere job werd een directe collega en kantoorgenoot mijn partner in crime. Ons kantoor veranderde langzaam in een expositieruimte. We hadden onder andere ons eigen inpakpapier en Bas Ananas was onze mascotte (een ananas). Samen met iemand speels en creatief zijn is nog leuker en schept een band. Deze collega is nu 1 van mijn beste vrienden.

Mocht je dus een baaldag hebben op je werk of in een fase zitten waarin je met enige tegenzin naar je werk gaat, dan kan speelsheid helpen. Het brengt lichtheid en vrolijkheid in je dag en het schept een band met collega's.

Hier zijn een paar simpele voorbeelden van speelse dingen die je kunt doen op je werk om je dag leuker te maken:

  • Ontwerp je eigen inpakpapier (een simpel patroon op een A4 vel is al genoeg), print dit uit en hang het inpakpapier aan de muur (of pak een paperclip in met het inpakpapier en schenk dit aan een collega).
  • Koop een ananas, zet deze op je bureau en geef de ananas een gekke naam.
  • Schrijf een mop op een post-it en plak deze op de koffieautomaat.
  • Vouw een papieren vliegtuig, daag collega’s uit om hetzelfde te doen en kijk welk vliegtuig het verste kan vliegen.
  • Plaats de prullenmand aan de andere kant van je kantoor en probeer afval vanaf je bureau in de prullenmand te mikken.
  • Loop een rondje en vraag iedere collega die je tegenkomt wat zijn of haar lievelingsdier is.
  • Doe verschillende sokken aan naar je werk en rol je broekspijpen hoog op.
Terug naar blog